MTAB
Menu

Tjänster

MTAB tour logistics verksamhetsområde spänner inom hållbara transporter, lager & magasinering samt kringtjänster som förtullning mm för teater/scenkonst, musik, event och TV & broadcast. Vi har stor erfarenhet av nationella och internationella turnéer med allt ifrån 17m3-van till flera trailers, men också en utanför Europa med sjö/flyg och med hänsyn till lokala reglementen och förutsättningar.

Rehearsal Studio

I Södertälje tar vi nu nästa steg och bygger en 650m2 black box med 13 meters rigghöjd. Studion är primärt byggd för prod rep, men funkar precis lika bra för film/tv, foto eller demonstrationer. Till studion finns ca 100m2 green room och loger med dusch och toaletter, samt en våning upp större lounge med kök och mötesrum mm. Allt ligger i vårt nybyggda lager med goda inlastmöjligheter, samt gott om plats för etablering/ avetablering före eller efter er turné. Korta fakta: – Mått: 22,5x28,5 meter – Rigghöjd 13 meter, fri höjd segelhöjd hela lokalen 11,7 meter. Kapacitet tak utspritt 52 ton – Ström: 720A i lokalen.

Vägtransporter

Varje dag, nästan året om rullar våra miljövänliga fordon ute på vägarna med olika produktioner, i allt från en van till produktioner med flera trailers. Vi kör både i Norden och Europa.

Flyg och sjö

Tidsdedikerade transporter med full kontroll, steg för steg från start till leverans, där vi ser till att utrusningen har hunnit med planet och att den berörda delen av nätverket har tullat in och är redo för leverans, inget lämnas till slumpen.

Lager och lokaler

I södra Stockholm ligger vårt eget specialanpassade, nybyggda lager om drygt 11 000 m2. Här förvaras scenografi, teknik och kostym för såväl de stora institutionerna som eventföretag, produktionsbolag, teknikleverantörer och artister. Förutom lager och magasin, hyr vi ut ytor för etablering/avetablering, målning eller provbygge. Med en takhöjd på 13m är det mesta möjligt. I Göteborg har vi ca 1500m2 varmlager för dekor och scenteknik. Dessutom har vi i koncernen tillgång till ytterligare 40 000 m2 varmlager runtom i Norden.

ATA Carnet eller temp/full import

Inte alla länder är anslutna och även om dom är det så vill man ibland inte tulla in på ATA carnet av olika anledningar. Oavsett var ni ska så vet vi vad som gäller.

Bud & linjetransporter

Vi löser lokala budkörningar i Stockholm och Göteborg oavsett storlek, men också mindre transporter i Sverige eller världen med samlastning eller linjetrafik. Har du ett enstaka case till Göteborg eller en liten produktion till Malaga så har vi lösningen.